Áfonyás tejberizses torta

Áfonyás tejberizses torta

A zabpelyhes tészta összetevőit összegyúrjuk, kinyújtuk, mjad 10 darab kerek lapot szúrunk belőle. A lapokat 180-200°C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. A világos piskóta összetevőit 2 percig habosítjuk, majd 10 darab kerek lapot kenünk belőle, majd lapokat 180-200°C fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. A zabpelyhes lapokat lekenjük baracklekvárral, majd ráragasztjuk a piskótalapokat. A tejberizskrémhez, a tejet felforraljuk, majd belekverjük a tejberizs alapot és lefedve 1 órán keresztül állni hagyjuk. A kihűlt tejberizs alaphoz a krém többi összetevőit egyenletesen hozzákeverjük. A formaleválaszóval lefújt szilikonformára rátesszük a tortakarikát, majd a tejszínes rizskrémmel betöltjük és lezárjuk az összetöltött lapokkal. A betöltött tortát lesokkoljuk, a fagyos tortáról leválasztjuk a karikát és a szilikonformát. Az áfonyakrémhez a keményítőt elkeverjük a víz felével, a többi összetevőt felforraljuk majd a keményítős péppel besűrítjük. A kihűlt áfonyaöntet beleöntjük a szilikonforma által kialakított üregekbe. A torták tetejét és oldalát vékonyan lekenjük a Cristaline zselével, majd a torták szélét alul bepanírozzuk Krokellával.