Citromos tallér

Citromos tallér

A tészta összetevőit krémkeverő lapáttal 2 percig keverjük, simacsöves nyomózsákból 200 db 6 cm átmérőjű csigavonalat nyomunk. A lapokat 180-200 °C fokon 7-10 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni.

A joghurt fondot elkeverjük a vízzel, citromlével és citromhéjjal, hozzákeverjük a vegyes felvert tejszínt. A lapokat kettesével összetöltjük a joghurtkrémmel. Az összetöltött süteményeket két órán keresztül hűtőben állni hagyjuk. A sütemény szélét 2 cm hosszan levágjuk, 35-40 °C fokon olvaszott Covela ét bevonóval az alsó 1/4-ét kimártjuk és sütőpapírra állítjuk. A krém felső felére liofilizált gyümölcsöt szórunk. Asütemények oldalát a képen látható módon fehér csokoládéhullámmal díszítjük.