Cseppnyi mákos-túrós desszert

Cseppnyi mákos-túrós desszert

A muffin tészta összetevőit közepes fordulaton lapátkeverővel, 2 perc alatt egyneművé keverjük, mákkal dúsítjuk, 30x20-as keretben, 180-190 °C-on (karikahőmérsékleten) 11-15 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után a cseppformákat a tésztából kiszúrjuk, a formába visszahelyezve a túrókrémet rátöltjük. Túrókrém elkészítése: a min. 25 °C-os vizet az Alaska-Express Túró fonddal elkeverjük, felvert habbal lazítjuk, Sizilia citrom aromával és narancshéjjal ízesítjük. Gyümölcszselé elkészítése: a folyadékokat min. 40°C-ra melegítjük és hozzákeverjük a tejszínstabilizáló neutrált. Felületét a 25 °C-ra visszahűtött gyümölcszselével lezárjuk. Gold Sparkl zselével fecskendezzük.