Fahéjas almadesszert

Fahéjas almadesszert

Kézi habverővel egyneművé keverjük a nehéz piskóta felvert hozzávalóit, majd 30×20 keretbe töltve, Bienex mandulakeverékkel megszórva 8-12 percig sütjük 180-190 °C-on. A tejszínstabilizálót a minimum 20°C-os vízzel összekeverjük, felvert habbal lazítjuk, fahéjjal Sizilia aromával ízesítjük. Szilikonformába dresszírozzuk. Az almatölteléket a tejszínkrém közepébe dresszírozzuk, sokkolva fagyasztjuk, kialakítjuk az almaformákat a tortabevonóval. A Miruar Neutrál fényzselét, minimum 50°C-ra melegítjük, színezzük, a fagyos desszertet áthúzzuk vele. A dekorációhoz a szeletelt mandulát és a Bienexet szilikonos papíron összekeverjük 200°C-on 4 perc alatt világosra olvasztjuk, langyos állapotban mini köröket szúrunk.