Ízes derelye lepény

32 db 70 g-os termék

Ízes derelye lepény

Alaptészta

  • 1000 g Dr. Oetker Pozsonyi tészta alappor
  • 450 g sütőmargarin
  • 200 g víz
  • 50 g élesztő
  • 6 g BRAUN Sizilia aroma

Töltelék

  • 500 g vegyes gyümölcsíz

Díszítés

  • 100 g vegyes gyümölcsíz
  • 40 g mandula, szeletelt

A tészta összetevőit bedagasztjuk, 10-15 percig pihenni hagyjuk, majd 80 x 58 cm-re nyújtjuk.

A tölteléket a kinyújtott tészta felére kenjük, a másik felet ráhajtjuk.

A téglalap rövidebb oldalánál hat, hosszabb oldalánál nyolc részre osztva feldaraboljuk, felületét megkenjük és 60x20 cm-es keretbe rakjuk. A következő 15 sort mindig féltakarással helyezzük az előző sorra.

Szeletelt mandulával (vagy 160 g linzer reszelékkel) megszórjuk és 180-190°C-on, 25-35 perc alatt készre sütjük.