Kardinális

Kardinális

Linzertésztából 2 db 22 cm átmérőjű lapot nyújtunk, készre sütjük. Habtészta elkészítése: A vizet az Ovasillal elkeverjük, habverés közben a kristálycukrot 4 részletben hozzáadjuk. A készre vert habot szilikonos papírra kör-körösen az egésztojásos masszával felváltva 8 lapnak dresszírozzuk. Egész tojásos massza elkészítése: Az egész tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral sűrű habbá verjük, a lisztet hozzákeverjük, fehérje hab közökre dresszírozzuk. Sütés: 150-160 C fokon 40-50 percig. Zabkása krém elkészítése: A citromlét a tejjel felforraljuk, a zabkása alapport hozzákeverjük, tűzről levéve kihűtjük, átkeverjük, Duetto felvert habbal lazítjuk, tejszínstabilizáló neutrállal stabilizáljuk. A kihűlt lapokat a linzer alapra helyezve zabkása krémmel rétegesen betöltjük, eper töltelékkel mintázzuk, dermedés után dekoráljuk.