Mogyorós csokoládés eckler

Mogyorós csokoládés eckler

Képviselőfánk tésztához a vizet, az étolajat, a sót, a cukrot tiszta edényben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és addig tartjuk a tűzön, amíg felforr. A felforrt tésztát a tűzről levesszük és a tojáslét lassan, állandó keverés mellett hozzáadjuk, ezután a tésztát simára, csomómentesre keverjük. A kész tésztát nyomózsákból sima vagy csillagcsővel, vékonyan Dr.Oetker formaleválsztó spray-vel lefújt sütőlemezre, félgömb és hosszúkás 40g-os formákra alakítjuk és 200-210°C, 20 perc alatt gőzös sütőben készre sütjük. A fánkok tetejét az olvasztott Bellanossába mártjuk. A bevonat megkötése után az ekler fánkok felső felét levágjuk. A csokoládékrémhez a tej 2/3 részét a cukorral felforraljuk, majd az 1/3 tejjel elkevert csokoládés pudingport belefőzzük. A kihűlt csokoládés pudingot elkeverjük a habbá felvert MB-Toppal. A fánkokat betöltjük a csokoládéskrémmel, megszórjuk pörkölt, durvára darált mogyoróval, majd rárakjuk a tetőket és olvasztott Schokobellával megspineljük.