Nürnbergi mákos

30 db 140 g-os termék

Nürnbergi mákos

Alaptészta

  • 600 g linzertészta

Máktöltelék

  • 380 g kész máktöltelék

Narancstöltelék

  • 380 g BRAUN Fruchti Top Narancs

Túrótöltelék

  • 750 g túró
  • 750 g tejföl
  • 375 g teljes tojáslé
  • 450 g víz
  • 600 g BRAUN Käse-Frisch Hoch

Díszítés

  • 150 g BRAUN Cristaline hidegzselé
  • 10 g BRAUN Gold Sparkl díszítő zselé

A linzerlapot 3 mm vastagra nyújtjuk és 60x20 cm-es keretbe helyezzük. A narancs- és máktölteléket felváltva a linzerlapra csíkozzuk.

A túrókrém hozzávalóit összekeverjük, majd a keretbe töltjük, a tetejét recés kártyával díszítjük és 170 °C-on 35-40 perc alatt készre sütjük. Sütés után a keret mellett azonnal körbevágjuk.

Kihűlés után tetejét Cristaline- és Gold Sparkl zselével díszítjük.