Perzselt habos dió torta

Perzselt habos dió torta

A muffin tészta összetevőit közepes fordulaton lapátkeverővel, 2 perc alatt egyneművé keverjük, 2 db 20 cm átmérőjű karikába töltjük, felületét kakaóporral meghintjük, a Fruchti-Top Narancs tölteléket körkörösen a tészta felületére dresszírozzuk, 180-190 °C-on (karikahőmérsékleten) 20-25 perc alatt készre sütjük. Krém elkészítése: a Gustinból, a tejből és a kristálycukorból alapkrémet főzünk, kihűlés után átkeverjük és darált dióval, Sizilia citrom aromával és őrölt fahéjjal ízesítjük, felvert vegyes habbal lazítjuk, zselatin oldattal rögzítjük. A kihűlt tészta felületekre félgömb alakban rákenjük. Kisütött piskótalappal lezárjuk. Piskótalap elkészítése: Az összetevőket 2 perc alatt kihabosítjuk, 2 db 20 cm-es átmérőjű korongot kenünk ("doboslap") és 210 °C-on 6 perc alatt világosra sütjük. Windhab elkészítése: az Ovasilt hideg vízzel elkeverjük és a kristálycukorral kemény habbá verjük. Közben a kristálycukrot a vízzel golyópróbáig főzzük, a tojásfehérjéhez fokozatosan hozzácsorgatjuk és hülésig tovább verjük. Windhabbal dresszírozzuk és flambírozó pisztollyal felületét megpirítjuk.