Tiroli csavart

Tiroli csavart

ALAPRECEPT HOZZÁVALÓK:

búzaliszt BL 55 4200 g
rozsliszt RL 60 1200 g
Rusztikus 10%-os kenyérkeverék 600 g
180 g
élesztő 180 g
víz 4000 g

Dagasztási idő (spirálkaros dagasztóval): 4 + 10 perc

Tésztahőmérséklet: kb. 27 °C

Dagasztás után a tésztát olajjal kikent edénybe kiszedjük, majd 60 percig pihentetjük.
Az első 30 perc után a tésztát átlevegőztetjük, majd feldolgozzuk, formázzuk:
40 cm-es csavartat készítünk és baguett-lemezre helyezzük, végül újabb 30-45 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.

Termékváltozatok ízesítése 1000 g tésztához:
Pritamin paprikás: 100 g pritamin paprika (apró kockára vágva)
Bacon szalonnás: 100 g bacon szalonna (apró kockára vágva és elősütve)
Zöldfűszeres: 5 g zöldfűszer (pl. snidling vagy bazsalikom)
Gőzzel telt sütőben 230 °C-on sütjük, 10 perc után a tiplit kinyitjuk és a hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük.
Sütési idő: kb. 30 perc (400 g-os termék)

Termékjellemzők:

  • karakteres, markáns íz
  • alpesi jellegű, hosszantartóan ropogós héj
  • mediterrán típusú szaftos bélzet
  • hűtött és fagyasztott technológia is alkalmazható