Ünnepi narancsos csokis mascarpones aranyosság

Ünnepi narancsos csokis mascarpones aranyosság

A mézes lap hozzávalóit begyúrjuk, 60×20-as sütőtálcába nyújtjuk, 200C fokon 8-12 perc alatt világosra sütjük. Mascarpone krém elkészítése: a min.40C fokos vízzel a Cheese Quicket elkeverjük, tejterméket hozzáadva gépi habverővel közepes fordulaton sűrű fodrozódásig habosítjuk. A krémből 480 grammot félrerakunk a második réteghez. A maradék krémet a mézes lapra kenjük, dermesztjük, felületét narancskrémmel töltjük. Narancskrém elkészítése: a min. 20C fokos Fruchti Top narancsot a Dr.Oetker Tejszínstabilizáló neutrállal elkeverjük. A gyümölcsrétegre simítjuk a félretett mascarponekrémet. Dermesztés után felületét csokoládéhabkrémmel készre töltjük. Fagyasztás után felületét meleg fényzselével bevonjuk, dekoráljuk. A fényzselé technológiája: a fényzselét 70C fokra felmelegítjük lassú keverés mellett, hogy ne habosodjon, 30-50C fokra visszahűtve fagyosra dermesztett felületre alkalmazzuk.