Vörösáfonyás karácsonyi desszert

Vörösáfonyás karácsonyi desszert

A zabpelyhes linzer hozzávalóit begyúrjuk 60×20-as méretre nyújtva 200C fokon 12-18 percig sütjük. A nehéz felvert hozzávalóit gépi habverővel közepes fokozaton egyneműre habosítjuk, darabolt aszaltszilvával dúsítjuk 30×20-as sütőkeretbe töltjük 170-180C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után felületét tejszínnel megkenjük, sárgabarack gyümölcskrémmel megtöltjük, dermesztjük. Dermedés után hosszanti irányba 6 felé vágjuk.(Ez lesz a desszert korpusza) Gyümölcskrém elkészítése: LG sárgabarackpürét min.25C fokosra melegítjük 100%-os citromlével dúsítjuk, majd a tejszínstabilizáló neutrált hozzákeverjük. Visszahűtve használjuk. A vörösáfonya habkrém elkészítése: A vörösáfonya gyümölcspürét min 25C fokosra melegítjük, a Dr.Oetker Tejszínstabilizáló neutrált hozzákeverjük, felvert tejszínhabbal dúsítjuk. Zabpelyhes lapra vékony krémréteget kenünk. A felszeletelt sárgabarack krémmel töltött nehéz felvertet hosszanti irányba a szelet középre helyezzük, habkrémmel készre töltjük. Fagyasztás után felvágjuk, 60×20-as keret esetében a 20cm-es oldalánál három részre osztjuk, a hosszanti oldalánál felezzük (6db „rudat” kapunk), fényzselével egyenként áthúzzuk. A fényzselé technológiája: a fényzselét 70C fokra felmelegítjük lassú keverés mellett, hogy ne habosodjon, 30-50C fokra visszahűtve fagyosra dermesztett felületre alkalmazzuk.