Vincellér-szelet

32 db 130 g-os termék

Vincellér-szelet

Alaptészta

  • 360 g világos piskóta

Édes-fűszeres keverttészta

  • 250 g Dr. Oetker Édes-fűszeres keverttészta alappor
  • 100 g tej
  • 40 g étolaj
  • 50 g tojás, teljes

Borkrém

  • 800 g fehérbor, félédes
  • 320 g BRAUN Kase-frisch Hoch
  • 680 g krémtúró
  • 240 g víz
  • 25 g BRAUN Ovasil
  • 135 g cukor

Díszítés

  • 350 g szőlő, fehér
  • 350 g szőlő, piros

Zselé

  • 400 g víz
  • 25 g Dr. Oetker Tortazselé
  • 75 g cukor

A piskótamasszát kihabosítjuk, belekenjük egy 60x20 cm-es tepsibe, majd márványosan rácsorgatjuk az édes-fűszeres tésztát és 210°C-on 10 perc alatt készre sütjük.

A borkrémhez az Ovasilt a vízzel és a kristálycukorral habbá verjük. A fehérbort felforraljuk, belefőzzük a Kase-Frisch Hoch-ot, forrón hozzákeverjük a krémtúrót, végül lazán belekeverjük a fehérjehabot.

A kihűlt piskótára rákenjük a borkrémet, ráteszszük a szőlőt és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

A tortazseléhez a vizet felforraljuk, majd belekeverjük a cukorral elkevert zseléport és a sütemény felületét a zselével bevonjuk.