Vincellér-szelet
32 db 130 g-os termék
Alaptészta
- 360 g világos piskóta
Édes-fűszeres keverttészta
- 250 g Dr. Oetker Édes-fűszeres keverttészta alappor
- 100 g tej
- 40 g étolaj
- 50 g tojás, teljes
Borkrém
- 800 g fehérbor, félédes
- 320 g BRAUN Kase-frisch Hoch
- 680 g krémtúró
- 240 g víz
- 25 g BRAUN Ovasil
- 135 g cukor
Díszítés
- 350 g szőlő, fehér
- 350 g szőlő, piros
Zselé
- 400 g víz
- 25 g Dr. Oetker Tortazselé
- 75 g cukor
A piskótamasszát kihabosítjuk, belekenjük egy 60x20 cm-es tepsibe, majd márványosan rácsorgatjuk az édes-fűszeres tésztát és 210°C-on 10 perc alatt készre sütjük.
A borkrémhez az Ovasilt a vízzel és a kristálycukorral habbá verjük. A fehérbort felforraljuk, belefőzzük a Kase-Frisch Hoch-ot, forrón hozzákeverjük a krémtúrót, végül lazán belekeverjük a fehérjehabot.
A kihűlt piskótára rákenjük a borkrémet, ráteszszük a szőlőt és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
A tortazseléhez a vizet felforraljuk, majd belekeverjük a cukorral elkevert zseléport és a sütemény felületét a zselével bevonjuk.