Mákosguba kocka

30 db 100 g-os termék

Mákosguba kocka

Alaptészta

  • 550 g linzertészta
  • 400 g Dr. Oetker Édes-fűszeres
    keverttészta alappor
  • 80 g étolaj
  • 160 g tej, 1,5%-os
  • 80 g egész tojás

Mákos guba

  • 300 g kifli
  • 700 g tej, 1,5%-os
  • 100 g mák
  • 100 g kristálycukor
  • 10 g citromhéj

Vaníliás krém

  • 1000 g tej, 1,5%-os
  • 300 g Dr. Oetker Házikrémes
    krémpor

Díszítés

  • 160 g BRAUN MB-Top növényi habalap
  • 10 g darált mák
  • 20 g BRAUN Covela étbevonó
  • 10 g BRAUN Gold Sparkl díszítőzselé

A kevert tészta hozzávalóit kézi habverővel egyneműre keverjük, és egy 60x20 cm-es keretbe kinyújtott linzerlapra kenjük. A lapot az elkészített mákos gubával kirakjuk és 180-200 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.

A tejet a házi krémes krémmel összekeverjük (gépi habverővel közepes fordulaton sűrű fodrozódásig), majd a kihűlt tésztafelületre töltjük.

Felvert MB-Toppal díszítjük, mákkal meghintjük, végül Covela bevonóval és Gold Sparkl zselével fecskendezzük.