Mákosguba kocka
30 db 100 g-os termék
Alaptészta
- 550 g linzertészta
-
400 g Dr. Oetker Édes-fűszeres
keverttészta alappor - 80 g étolaj
- 160 g tej, 1,5%-os
- 80 g egész tojás
Mákos guba
- 300 g kifli
- 700 g tej, 1,5%-os
- 100 g mák
- 100 g kristálycukor
- 10 g citromhéj
Vaníliás krém
- 1000 g tej, 1,5%-os
-
300 g Dr. Oetker Házikrémes
krémpor
Díszítés
- 160 g BRAUN MB-Top növényi habalap
- 10 g darált mák
- 20 g BRAUN Covela étbevonó
- 10 g BRAUN Gold Sparkl díszítőzselé
A kevert tészta hozzávalóit kézi habverővel egyneműre keverjük, és egy 60x20 cm-es keretbe kinyújtott linzerlapra kenjük. A lapot az elkészített mákos gubával kirakjuk és 180-200 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
A tejet a házi krémes krémmel összekeverjük (gépi habverővel közepes fordulaton sűrű fodrozódásig), majd a kihűlt tésztafelületre töltjük.
Felvert MB-Toppal díszítjük, mákkal meghintjük, végül Covela bevonóval és Gold Sparkl zselével fecskendezzük.