Karácsonyi áfonyatorta

Karácsonyi áfonyatorta

A kakaós piskóta összetevőit 2 percig habosítjuk, majd 10 darab 20cm átmérőjű lapot kenünk belőle és 180-200C fokon készresütjük. Az édes fűszeres piskóta összetevőit elkeverjük majd 10 darab karikába adagolva 180-200C fokon készresütjük. A kakaós piskóta lapokat tortakarikába helyezzük majd ráadagoljuk a 40C fokra melegített Fehércsokoládés Kranfil’s-t és rátesszük az édes fűszeres lapokat. A joghurtos áfonyakrémhez a fondot a vízzel elkeverjük, majd hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és a krémmel megtöltjük a formákat. A tortákat a krém kötéséig a hűtőben állni hagyjuk, az áfonyapürét a vízzel és a Dr.Oetker Tejszínstabilizáló Neutrállal elkeverjük, majd rákenjük a megkötött krém tetejére. A tortákat 10 percig hűtőben állni hagyjuk. Az áfonyazselé kötése után Cristaline-nal lekenjük. A torta oldalát Krokellával díszítjük.